Római pizza - Laza ízek, ropogós tészta, igazi olasz élmény!

A Római pizza a „pizza al taglio” néven is ismert, Olaszország örök városának laktató és ízletes pizzastílusa. A nápolyi pizzához képest vastagabb tésztával, kevesebb feltéttel és alacsonyabb hőmérsékleten sütve készül, így rusztikusabb, lazább hangulatot áraszt.

A Római pizza tésztája „00” típusú búzalisztből, vízből, sóból és élesztőből készül, de gyakran durumlisztet is kevernek hozzá, hogy tartalmasabbá tegyék. A tésztát kézzel gyúrják és nyújtják téglalap alakúra, majd olívaolajjal megkenve tepsibe simítják. A feltétek változatosak lehetnek, de jellemzően egyszerűbbek, mint a nápolyi pizzákon. Klasszikus feltétek közé tartozik a mortadella, a prosciutto, a radicchio, a burrata sajt és a csípős szalámi.

A Római pizzát nem fatüzelésű kemencében, hanem elektromos sütőben sütik 250-300°C hőmérsékleten 15-20 percig. A sütési idő a tészta vastagságától és a feltétek mennyiségétől függ. A pizza akkor kész, amikor a tészta aranybarna és ropogós, a sajt pedig megolvadt és kissé megpirult.

A Római pizzát szeletekben tálalják, és általában kézzel fogyasztják. Gyakran utcai ételként árulják, így tökéletes választás egy gyors és finom ebédre vagy vacsorára. A pizza mellé friss zöldségeket, salátát és egy pohár hideg sört vagy bort is kínálhatunk.

A Római pizza főbb jellemzői:

  • Vastagabb, téglalap alakú tészta
  • Kevesebb feltét
  • Alacsonyabb hőmérsékleten sütve
  • Elektromos sütőben sütve
  • Szeletekben tálalva
  • Kézzel fogyasztva

Római pizzák 950 Ft-tól - 1 550 Ft-ig